Trailerladen

Samen op avontuur met je paard. Dat is toch een van de leukste dingen om te doen! Of het nu voor buitenritten, vakantie, verhuizing, wedstrijden of naar les gaan is, aan 1 ding ontkom je vaak niet: je paard moet op de trailer. En niks zo vervelend als wanneer dat niet wil!

Ik ken deze frustratie omdat ik hier zelf ook veel mee te maken gehad heb. Mijn paard (Dani) was echt niet te laden. En ik had wel zulke leuke plannen met hem! Verdrietig kon ik er van worden…
Ik schakelde hulp in van 2 afzonderlijke professionals, allebei met een niet gelukt geld terug garantie. Die zouden ze wel niet geven als ze niet goed waren dacht ik. Helaas bleek niks minder waar. In beide sessies was het niet gelukt Dani te laden. Beide sessies waren heel verschillend in methode en manier van aanpak, maar bij beide had ik uiteindelijk geen goed gevoel. Hierdoor verloor ik de hoop dat we ooit nog samen op pad konden.

Waarom ik dit vertel?
Omdat het uiteindelijk met geduld, goede technieken en de juiste timing goed gekomen is met mij en Dani. Hij blijft niet de makkelijkste en hij vindt het soms nog spannend. Maar het lukt altijd om hem te laden. En dat vertrouwen wil ik jou ook graag geven!

Plan van aanpak!
Tijdens een trailerlaadsessie probeer je eerst het paard zelf te laden. Dit doe je precies hoe je dat anders ook altijd doet, zonder dat we verder al bezig gaan. Ik wil het probleem zien en het geheel kunnen beoordelen. Daarna gaan we samen bezig met het probleem! Hierbij zijn de juiste techniek, timing en rust essentieel. Afhankelijk van het probleem kan het soms nodig zijn dat we eerst bezig gaan met grondwerk voordat we door gaan naar het trailerladen.

Het traject
Aan het einde van de sessie bespreken we samen wat we gedaan hebben, en hoe je hier zelf verder mee kan oefenen.
Over het algemeen zijn er vaak meerdere sessies nodig om een trailerlaadprobleem daadwerkelijk te verbeteren. Hiervoor bied ik een combipakket aan van 4 sessies. Hierin gaan we bezig met het trailerlaadprobleem en nemen we, zo mogelijk, ook het laden op vreemd terrein mee. Zodat jullie hopelijk weer met vertrouwen op pad kunnen!

En dan?
Vol goede moed samen op pad! En blijven oefenen! Paarden die eens een trailerlaadprobleem gehad hebben zullen gemakkelijker vervallen in hun gedrag. Hierom 3 gouden tips:
– Oefen het trailerladen met regelmaat op momenten dat je niet weg hoeft.
– Gebruik de technieken die je geleerd hebt, blijf rustig en vriendelijk.
– Zorg voor iemand die je helpt die geduldig is en waar je je op je gemak bij voelt.

Zoals je al eerder las heb ik niet zo veel met “Niet gelukt geld terug” garanties. Ze geven de illusie dat alle paarden te laden zijn in een sessie. Dit sluit niet aan bij mijn benadering. Bij de meeste paarden lukt het om ze in de eerste sessie al te laden en snel progressie te maken. Maar sommige paarden (afhankelijk van het probleem) hebben meer tijd nodig om over hun trailerlaadprobleem heen te komen. Deze tijd gun ik ze dan graag, jij hopelijk ook?