Materiaal


Voor het werken in het Freestyle Systeem is er passend materiaal nodig, afhankelijk van de techniek kunnen de volgende materialen nodig zijn: een leadrope, een freestyle halster en dubbele lange lijnen.

De eerste les mag je uiteraard mijn materiaal gebruiken, hierna ga ik er vanuit dat je hier zelf voor zorgt.

Wanneer je bij mij lest zijn de verschillende materialen ook mij bij te verkrijgen. De materialen zijn afkomstig van de Freestyle Academy zelf en dus van goede kwaliteit en betrouwbaarheid.

Leadrope

De leadrope is 4,5 meter lang en wordt zowel in het grondwerk als in het loswerken gebruikt.

Prettig aan deze leadrope is dat hij iets zwaarder is dan een gewoon (halster)touw. Hierdoor ligt hij fijner in de hand en kan je hulpen beter aangeven.Kosten: €27,50 incl. BTW

Freestyle halster

Het freestyle wordt voornamelijk in het grondwerk gebruikt. Ook wordt het halster gebruikt bij de eerste keren van het opzetten aan de dubbele lange lijnen.

Het prettige aan het halster is dat het een nauw aansluitend halster is, waardoor deze niet draait om het paard zijn hoofd. En hierdoor een fijne en precieze inwerking heeft wanneer er druk gegeven wordt.

Kosten: €27,50 incl. BTW
Maten xs t/m xl, zolang de voorraad strekt!

Dubbele lange lijnen

De naam zegt het al een beetje, maar de dubbele lange lijnen worden alleen gebruikt tijdens het werken aan de dubbele lange lijnen.

De lijnen zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als de leadrope, alleen zijn deze ieder 6,5 meter lang.

Door het gewicht van de lijnen zullen de lijnen mooi blijven hangen en niet omhoog gaan kruipen.

Kosten: €65,00 incl. BTW