Over mij

Ik ben Hester, 27 jaar. Geboren in Leiden en woon sinds 2013 in Leeuwarden.
Als klein meisje werd ik al vroeg besmet met het ‘paardenvirus’. Mijn moeder had vroeger ook altijd paard gereden, en zodra ik mocht wilde ik dit uiteraard ook. Ik ben begonnen met manege lessen en pony’s verzorgen. Later op een nieuwe stal ben ik ook een paard gaan leasen, in de clublessen gaan rijden en hier heb ik ook mijn eerste officiĆ«le wedstrijden gereden. Hoe meer paarden, hoe beter. Ik kreeg een bijbaantje op de manege en was hier meerdere keren per week te vinden. Altijd dromend van een eigen paard.

Ik ben naar Leeuwarden verhuisd voor mijn studie Diergezondheidszorg en ben gezellig in Leeuwarden blijven plakken. Hier woon ik samen met mijn vriend en onze 2 katten (Zoƫ en Pip). Naast mijn werk als instructrice werk ik als pedagogisch medewerker op Zorgboerderij de Maargies Hoeve in Kallenkote.

In de begin periode van mijn studie stond het paardrijden op een lager pitje, maar al snel begon ik het paardrijden erg te missen. Naar aanleiding hiervan heb ik met een vriendin samen 4 zomers lang in Kreta gewerkt als gids tijdens verschillende buitenritten. In 2015 is Dani op mijn pad gekomen. Met Dani kwam mijn droom van een eigen paard uit. Dani is een Rheinlander Ruin uit 1996. Hij is dus al best oud maar nog erg fit en echt mijn maatje. Dani en ik hebben al heel veel leuke dingen mogen beleven zoals samen op vakanties, wedstrijden rijden, mee doen met clinics en ons meest recente avontuur: de opleidingen op de Freestyle Academy.


In maart 2022 heb ik mijn opleiding Freestyle Instructeur niveau 1 afgerond, wat betekent dat ik les geef in loswerken, grondwerk en dubbele lange lijnen. In december 2022 heb ik de vervolg opleiding tot aspirant freestyle instructeur (ORUN 2) afgerond. Dit betekent dat je ook voor rijlessen bij mij terecht kan.
Momenteel ben ik bezig met de opleiding tot zelfstandig freestyle instructeur (ORUN 3) en daarnaast volg ik bij een opleiding tot paardencoach bij Open2Contact.

De lessen die ik geeft zijn op basis van het Freestyle Systeem. Een enorm fijne trainingsmethode voor zowel paard als ruiter. Het systeem is door Emiel Voest ontworpen en is gebaseerd op natuurlijk gedrag van het paard, goed doordacht, duidelijk opgebouwd, vriendelijk, voorspelbaar, gestructureerd en begrijpelijk voor zowel jouzelf als je paard.

Begin juni heb ik de leergang probleempaarden/probleemgedrag op de Freestyle Academy afgerond. En in oktober heb ik de specialisatie voor trailerladen succesvol gevolgd. Ook met probleem gedrag (bij de trailer) kan je dus bij mij terecht!

Wil jij ook ervaring opdoen in het werken met het Freestyle Systeem? Loop jij tegen problemen op met je paard? Of wil je dat jouw paard getraind wordt in het Freestyle Systeem? Ik kan je helpen!