Ervaringen van anderen

Super leuke en leerzame lessen. Hele fijne manier om de communicatie en band met je paard te versterken. Ook ideaal voor minder belastbare en moeilijkere paarden! Vanaf de grond wordt gewerkt aan op een natuurlijke manier je paard te sturen en te helpen in de ontwikkeling. Mijn paard had er duidelijk plezier in! Er is in de lessen veel ruimte voor dialoog tussen paard en trainer wat de band versterkt. Ook kan er worden gewerkt aan rijtechnische vaardigheden waardoor dit onder het zadel weer veel makkelijker wordt.
Hester legt duidelijk en vriendelijk uit. Ze denkt graag met je mee en ziet mogelijkheden en uitdagingen in plaats van obstakels en problemen. Ik heb duidelijk gemerkt dat zij zich aanpaste aan mijn leerstijl en mij zo de meest passende instructie gaf! Ze is ook erg goed in het geven van zelfvertrouwen. Als het even fout gaat weet ze dat snel om te buigen naar een positieve ervaring. Ze staat altijd open voor feedback en is niet bang om het toe te geven als zij iets ook even niet weet. Wat ze niet weet zoekt ze voor je uit waarna ze vervolgens met goede antwoorden en fijne oplossingen komt.
Voor ieder paard, ieder mens, ieder niveau en iedere discipline een echte aanrader! Je kunt er alleen maar beter van worden.

– Anouk

Ik ben sinds kort met mijn verzorgpony Esther begonnen met lessen bij Hester. Esther en ik waren nog niet lang samen bezig dus we moesten nog erg aan elkaar wennen. Daarnaast is ze drachtig en verwachten we binnenkort een veulen! Dit betekend natuurlijk wel dat ik de afgelopen maanden ben gaan afbouwen wat betreft trainen. Hier kwam dan ook Hester kijken!

Ik heb geen ervaring met grondwerk of loswerken en dit was eigenlijk echt de perfecte manier om te blijven trainen tijdens haar draagtijd. Hester legde ons de beginselen uit van loswerken. Ik vond het gaaf om te zien hoe mijn houding het gedrag van Esther beïnvloeden en hoe ze hier dan ook op reageerde. Bij elke les die ik heb gehad werd het steeds iets duidelijker hoe dit allemaal in zijn werk ging en hoe ik dit kon gebruiken om Esther te sturen. Zo konden wij samen rustig en comfortabel blijven trainen tot dat het veulen er is! Ik vond de lessen erg leuk en leerzaam en kan het iedereen aanraden.

– Daimy

“Nadat mijn paard een best wel nare ervaring met de trailer had opgelopen heb ik direct Hester een berichtje gestuurd of zij mij wellicht wilde helpen. Direct een afspraak gemaakt voor de dag erna.

Hoewel ik er eerst weinig vertrouwen in heb en mijn paard heel veel moest kijken stapte ze eindelijk de trailer op! Toen rustig opgebouwd en ze is wel een stuk of 7 keer de trailer opgestapt🤩.

Hester heeft ons super en met veel geduld begeleid en toen ik het de dagen erna zelf probeerde stapte ze zo achter mij aan de trailer op. Hester is dus zeker aan te raden mocht je paard de trailer ook niet fijn vinden”

– Anna

Hallo mijn naam is Yvonne en samen met mijn fjorden vriendin Nikita zijn we onder begeleiding van Hester begonnen met loswerken en opgebouwd naar dubbele lange lijnen.

Nikita is al een oudere dame van 28 jaar en is al 5 jaar met pensioen. De laatste tijd merkte ik dat de band van nikita en mij minder werd en dat er iets miste. Na een kletspraatje met Hester zijn we dus begonnen aan los werken, ik merkte al gauw dat nikita  fleurigerwerd en dat dit onze band versterkte.

Hester nam alle tijd voor ons. Ze gaf fijne en rustige aanwijzingen en als ik/ nikita iets niet begreep deed ze het even voor.

Een aanrader! Een jonge meid met het hart op de goede plek.

– Yvonne

Super fijne instructrice! Hester heeft mij nu al super veel geleerd. Super aardig en helpt mij echt verder en Lady begrijpt mij nu zo goed, echt heel fijn!

– Eline

Ontzettend fijne manier om les te krijgen!! Hester haar manier van les geven bevalt mij erg goed, ze ziet precies waar je hulp bij nodig hebt en geeft de nodige tips en trucs om dit te verhelpen. Ik heb nu een paar keer les van haar gehad, dit was erg nuttig maar ook erg gezellig. Zeker voor herhaling vatbaar!

Ariënne

Super fijne instructrice! Neemt alle tijd voor je. Eerst een aantal dressuurlessen gehad en nu wilde ik wat nieuws proberen, dus nu lessen dubbele lange lijnen. Ze weet precies waar je extra hulp bij nodig hebt.

– Melissa